Dănuţ Bica, deputat PNL: Parlamentarii care nu votează învestirea unui nou guvern girează regimul PSDăncilă și aruncă România într-o criză profundă

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica consideră că nu există dovadă mai clară de responsabilitate de care poate să dea dovadă un parlamentar în aceste zile decât aceea de a vota pentru învestitura unui Guvern competent și eficient, care să pună capăt crizei politice în care se găsește România:

Cu ocazia votării moțiunii de cenzură inițiate de PNL, 238 de parlamentari au dat dovadă de responsabilitate și curaj, înlăturând cel mai iresponsabil Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. Dar destituirea cabinetului reprezintă numai un prim pas în efortul de a scăpa țara de un regim toxic, care a paralizat activitatea tuturor instituțiilor publice. În acest sens, nu am avut nici cea mai mică îndoială că parlamentarii care au votat moțiunea se vor așeza la aceeași masă pentru a pune capăt crizei guvernamentale declanșate de Viorica Dăncilă la sfârșitul lunii august și vor găsi consensul necesar pentru învestirea unui nou Guvern, mai suplu, pro-european, care să dea stabilitate României și să rezolve urgențele momentului: organizarea corectă a alegerilor, închiderea bugetului pentru anul 2019 și construirea proiectului de buget pentru anul viitor.
Din păcate, am constatat cu surprindere că liderii unor partide parlamentare care au susținut moțiunea de cenzură au venit ulterior cu tot felul de scuze necredibile și de motive absurde pentru a se mai gândi dacă să acorde sau nu încrederea viitorului Guvern, construit în jurul PNL. Țara este într-o criză politică profundă și în pragul unui colaps bugetar fără precedent. Ce altă dovadă mai clară de responsabilitate poate să dea un parlamentar decât aceea de a vota pentru învestitura unui Guvern competent și eficient, care să pună capăt acestei situații nedorite?”.

Deputatul Dănuţ Bica se declară optimist cu privire la votul asupra învestiturii noului guvern și apreciază că toți parlamentarii care au votat moțiunea de cenzură, dar și alți deputați și senatori, vor vota pentru învestitura noului Guvern:

,,Dacă vom analiza numai câteva dintre deciziile adoptate după demitere de Guvernul Dăncilă, vom constata că orice zi în plus în care acesta rămâne la Palatul Victoria aduce daune grave României. În ministere, autorități, agenții și companii de stat sunt demiși zeci sau sute de directori, pentru nu știu ce motive imaginare, și sunt instalați pe bandă rulantă alți directori și directori generali, care au carnet roșu de partid, pentru a securiza dominația PSD asupra tuturor instituțiilor statului. De asemenea, Guvernul demis reziliază contracte pentru a căror implementare s-a muncit ani de zile sau semnează peste noapte contracte păguboase, pentru a da, pe ultima sută de metri, tunuri financiare pe banii contribuabililor români. Tot în această perioadă, Dăncilă și Teodorovici împart în bătaie de joc bani publici către primării: grosul la PSD și aproape nimic la primarii altor partide! În același timp, absolvenții facultăților de medicină așteaptă să dea examenul de rezidențiat și nu pot, pentru că Dăncilă a uitat de ei.

În concluzie, făcând cea mai sumară evaluare a stării în care se găsește astăzi întreaga societate românească, economia, agricultura, infrastructura, sistemul de învățământ sau cel sanitar, nu trebuie să mai avem niciun dubiu că suntem obligați să dăm țării, cât mai repede, un Guvern competent, care să repare ceea ce a stricat PSD. Am toată încrederea că toți parlamentarii care au votat moțiunea de cenzură, dar și alți deputați și senatori, vor vota pentru învestirea noului Guvern.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here