Dănuţ Bica, deputat PNL: Parlamentarii argeşeni au motive suplimentare pentru a vota în favoarea moţiunii de cenzură. Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica, iniţiator al moţiunii de cenzură, consideră că Guvernul condus de doamna Viorica Dancilă, fără nicio îndoială cel mai slab din ultimii 30 de ani, a tratat cu indiferenţă totală rezolvarea unor probleme care macină viaţa economică şi socială a judeţului Argeş:

Toate guvernările PSD din 1989 şi până astăzi au eşuat lamentabil. În urma lor nu a rămas nimic pentru generaţiile viitoare: nici şcoli, nici spitale, nici drumuri sau servicii publice moderne. Cu fiecare dintre guvernările PSD, România a devenit tot mai îndatorată, iar populaţia tot mai săracă.

Dintre toate cabinetele social-democrate, cel condus de doamna Viorica Dancilă poate fi considerat, fără nicio urmă de îndoială, campionul ineficienţei şi incompetenţei. Actualul Guvern a devenit extrem de nociv pentru viaţa românilor, iar motivele pentru care trebuie înlăturat de urgentă sunt prezentate detaliat în textul moţiunii de cenzură care a fost iniţiată şi depusă marţi de către 237 de senatori şi deputaţi. Din această cauză, nu voi relua argumentele de ordin general, ci le voi prezenta doar pe câteva dintre cele care contează în mod special pentru argeşeni.

În cei aproape 3 ani de activitate parlamentară, m-am adresat în mod repetat numeroşilor miniştri care s-au perindat prin Guvernele PSD, solicitându-le să intervină pentru rezolvarea unor probleme care macină viaţa economică şi socială a judeţului Argeş. Mi-aş fi dorit ca aceştia să adopte decizii prompte şi eficiente pentru îndreptarea deficienţelor semnalate, mai ales dacă avem în vedere că au avut şansa să guverneze într-un context economic favorabil şi, mai mult, au avut la îndemână şi posibilitatea de a accesa fondurile europene nerambursabile în valoare de zeci de miliarde de euro puse la dispoziţia României de Uniunea Europeană. Din păcate, intervenţiile mele au primit doar răspunsuri diplomatice, pline de politeţuri, iar speranţele numeroşilor alegători argeşeni care au crezut în promisiunile mincinoase din programele de guvernare ale PSD au fost crunt înşelate.”

Deputatul PNL Dănuţ Bica afirmă că judeţul Argeş resimte tot mai puternic piedicile puse de Guvernul Dăncilă în calea dezvoltării sale, motiv pentru care face apel la toţi parlamentarii argeşeni, inclusiv la cei din PSD, pentru a vota în favoarea moţiunii de cenzură:
,,Argeşul este un judeţ cu o dinamică economică superioară, dar care resimte tot mai puternic piedicile puse de Guvern în calea dezvoltării sale.

Pentru argeşeni, expresia neputinţei guvernanţilor are un nume: autostrada Piteşti-Sibiu. Dacă în anul 2012 documentaţia era gata, banii alocaţi de Comisia Europeană pentru această investiţie aşteptau să fie cheltuiţi, iar constructorii puteau să înceapă lucrările, acestea nu au demarat nici până astăzi. Pentru Compania Dacia-Renault, cel mai performant producător de automobile din Sud-Estul Europei, pentru mediul de afaceri din judeţul Argeş, dar şi pentru întreaga economie a României, întârzierea realizării acestui cel mai necesar obiectiv de infrastructură rutieră din ţara noastră reprezintă un eşec uriaş, pe care premierii şi miniştrii de resort instalaţi de PSD trebuie să şi-l asume.

Din păcate, majoritatea drumurilor din Argeş arată foarte rău, nemaifiind modernizate sau reabilitate în ultimii 30 de ani. Drumul Piteşti–Râmnicu Vâlcea-Sibiu, pe care pleacă la export cea mai mare parte a producţiei de pe platforma Dacia-Renault, rămâne în continuare drumul european pe care se circulă cu cea mai mică viteză. Drumurile naţionale Târgovişte-Câmpulung-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea şi Piteşti-Drăgăşani-Târgu Jiu arată ca după război. Construirea drumului expres de la Piteşti la Craiova, care a fost transformat din autostradă într-un drum mai îngust şi mai scump, nu a început nici până astăzi. În plus, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume, Transfăgărăşanul, în absenţa unor investiţii minimale, este închis circulaţiei rutiere timp de 9 luni pe an.

Dacă vorbim despre transportul feroviar, realitatea din zona Argeşului este şi mai cruntă. Calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea a ajuns o veritabilă ruină, iar pe rutele Piteşti-Curtea de Argeş şi Piteşti-Câmpulung mai circulă doar câteva vagoane pe zi. Șinele sunt proaste, electrificarea nu există, iar investiţii nu s-au mai făcut de aproape 40 de ani.

În rest, şi în judeţul Argeş spitalele, grădiniţele şi şcolile, serviciile publice, siguranţa cetăţenilor se găsesc în aceeaşi stare de precaritate care este specifică întregii ţări.

Din cele prezentate, rezultă foarte clar că toţi parlamentarii argeşeni, inclusiv cei din PSD, au motive suplimentare pentru a vota în favoarea acestei moţiuni de cenzură. Fac apel la ei, solicitându-le să dea dovadă de responsabilitate şi respect faţă de cei care i-au ales şi să o elibereze pe doamna Dăncilă din funcţia de Prim-Ministru, pentru care a dovedit din plin că este total nepotrivită. PSD nu trebuie lăsat să omoare şi speranţele oamenilor. Votând această moţiune vom da o şansă României să aibă un Guvern responsabil, eficient, competent, interesat exclusiv de problemele cetăţenilor, care să aducă ţara la normalitatea mult aşteptată.”

Comments

comments