Dănuţ Bica, deputat PNL: Bugetul de stat trebuie urgent corectat în Parlament şi reaşezat pe baze reale. Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica consideră că Preşedintele României a luat decizia corectă trimiţând bugetul pentru reexaminare Parlamentului:

„Preşedintele României a luat miercuri, 6 martie, o decizie deosebit de grea, dar singura corectă în contextul actual: a retrimis Parlamentului, pentru corectare şi îmbunătăţire, Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Preşedintele a procedat în acest fel deoarece nu putea deveni părtaş cu majoritatea parlamentară promulgând un buget construit pe cifrele false furnizate de falşii experţi ai PSD şi ALDE, bazat pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

Guvernul a minţit o ţară întreagă, propunând un buget fundamentat pe o creştere economică nerealistă de 5,5% în acest an, în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere de numai 3,8%, iar în 2018 guvernanţii au prognozat o creştere de 6,1% şi au încheiat anul cu numai 4,1%. De altfel, datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică joi, 7 martie, demonstrează că şi anul trecut cifrele pe care s-a construit bugetul de stat au fost manipulate. Astfel, în locul unui PIB estimat eronat la 949,6 miliarde de lei, România a reuşit să producă un PIB de numai 940,4 miliarde de lei, adică cu 9,2 miliarde de lei mai mic.

Un alt indicator falsificat fără jenă este cel referitor la evoluţia preţurilor. Astfel, în 2018 PSD şi ALDE au prognozat o inflaţie de 3,7% şi la final de an aceasta a fost de 4,6%. Pentru anul 2019 guvernanţii mizează pe o creştere a preţurilor de numai 2,8%, în condiţiile în care, din cauza reglementărilor fiscale absurde impuse prin Ordonanţa nr. 114/2018, facturile pentru energia electrică, gaze, televiziune, telefonie şi internet au crescut deja considerabil, iar preţurile benzinei şi motorinei, dar şi cele ale tuturor produselor de bază, alimentare şi nealimentare, au explodat încă din luna ianuarie, România înregistrând în această perioadă cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană.

Suntem în luna martie şi România nu are încă buget. Singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm sunt liderii coaliţiei PSD-ALDE care, în ciuda solicitărilor repetate, au înaintat Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 cu o întârziere de trei luni, încălcând grosolan legea.”

Deputatul PNL Dănuţ Bica anunţă că PNL va depune, din nou, amendamente pentru corectarea bugetului şi solicită parlamentarilor PSD-ALDE să le voteze, pentru a da ţării un buget sănătos:

,,Noi, deputaţii şi senatorii Partidului Naţional Liberal, am avertizat încă de la prezentarea proiectului bugetului în Parlament că acesta este un buget fantezist, care nu are nicio legătură cu realitatea economică şi cu nevoile reale de dezvoltare ale României. Am încercat să corectam toate erorile, propunând aproape o mie de amendamente pe probleme esenţiale, în domenii cheie ale vieţii economice şi sociale. Parlamentarii PSD şi ALDE s-au opus propunerilor noastre, încercând să anuleze chiar şi amendamentul PNL prin care au fost majorate alocaţiile de stat pentru copii.

Deputaţii şi senatorii Partidului Naţional Liberal vor propune din nou corectarea acestui buget al ruşinii naţionale prin reluarea amendamentelor respinse anterior cu privire la asigurarea unor fonduri substanţiale pentru construcţia de autostrăzi, alocarea a 100% din impozitul pe venit din salarii şi pensii către comunităţile locale, suportarea a 90% din cheltuielile cu asistenţa socială de la bugetul de stat, indexarea punctului de pensie cu 9% începând cu 1 ianuarie 2019, creşterea la 5% a contribuţiei la Pilonul 2 de pensii, generalizarea programelor ,,After Scholl” şi ,,Masă diversificată în şcoli”, modernizarea şi retehnologizarea şcolilor profesionale, acordarea de burse pentru elevii şcolilor profesionale, bani mai mulţi pentru medicina de familie şi asigurarea banilor necesari pentru construirea spitalelor regionale, dublarea indemnizaţiilor pentru veteranii şi văduvele veteranilor de război, pentru deţinuţii politici şi urmaşii lor şi pentru urmaşii morţilor de la Revoluţia din 1989, abrogarea articolului din OUG 114/2018 ce obligă autorităţile locale să majoreze taxele şi impozitele locale la plafonul maxim, alocarea fondurilor necesare pentru restituirea banilor plătiţi de cetăţeni pentru taxa de timbru şi a taxei de primă înmatriculare, reducerea subvenţiilor pentru partidele politice.

Este absolut necesar ca propunerile PNL să fie acceptate de către actuala majoritate parlamentară! Fără autostrăzi şi căi ferate moderne investitorii străini nu vor veni să deschidă fabrici în ţara noastră şi să creeze locuri de muncă bine plătite. Fără o majorare cât mai rapidă a punctului de pensie şi a alocaţiilor de stat, bătrânii şi copiii vor fi cei mai afectaţi de avalanşa creşterii preţurilor. Fără administraţii publice bine finanţate, satele româneşti nu vor ,,fi scoase din noroaie”. Parlamentarii PSD şi ALDE trebuie să îşi recunoască greşelile şi să susţină de data aceasta amendamentele PNL, astfel încât să dăm ţării, măcar în ceasul al doisprezecelea, un buget sănătos, orientat către dezvoltarea economică şi susţinerea puterii de cumpărare a populaţiei.”

Comments

comments