Daniel Ricciardo se alătură echipei Renault Sport Formula One Team din sezonul 2019

509 views

Daniel Ricciardo va fi noul pilot Renault Sport Formula One Team în sezonul 2019 şi va face echipă cu Nico Hülkenberg.

In vârstă de 29 de ani şi originar din Perth, Australia, Daniel devine pilot titular al echipei Renault Sport Formula One pentru următoarele două sezoane.

Pilotul australian a obținut 7 Grand Prix-uri și a urcat pe podium de 29 de ori. Daniel cunoaște foarte bine echipa Renault, pentru că a concurat în mai multe serii Renault de juniori în perioada 2007 – 2011 și a pilotat monoposturi cu motoare Renault în F1 din 2014.

Jérôme Stoll, Președinte, Renault Sport Racing:
«Renault a decis să se întoarcă în Formula 1 cu obiectivul clar de a se lupta pentru titlu în Campionatul Mondial. Semnarea contractului cu Daniel Ricciardo reprezintă o oportunitate unică de a progresa spre acest obiectiv, iar Renault nu putea rata această ocazie. Suntem fericiți să îl primim pe Daniel în echipa noastră, încă în construcție, însă mai motivată ca niciodată.

Cyril Abiteboul, Director General Renault Sport Racing:
«Sosirea lui Daniel este un semn al determinării noastre de a accelera ritmul de progres spre topul clasamentului. Este, de asemenea, recunoașterea muncii efectuate în două sezoane și jumătate. Talentul și carisma de necontestat ale lui Daniel ne obligă. Va trebui să ajungem să-i oferim cea mai bună mașină. Cu mândrie, dar și cu modestie, îl vom întâmpina pe Daniel în echipa noastră în 2019.»

Daniel Ricciardo:
«A fost cu siguranță una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat în cariera mea, dar cred că a fost un moment bun pentru mine sa mă lansez spre o nouă provocare. Știu că mai este încă mult de lucru pentru a permite echipei Renault să-și atingă obiectivul, acela de a ajunge pe cea mai înaltă treaptă, dar am fost impresionat de progresul lor în doar doi ani și știu că de fiecare dată când Renault si-a setat acest tip de provocare, a reușit în cele din urmă. Sper să fiu capabil sa îi ajut în acest demers, atât pe pistă, cât și în afara ei.»

Comments

comments