Daniel Dragomir: „De 20 de ani, la Primăria Piteşti se face doar politică, nu şi administraţie”

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, Daniel Dragomir, candidatul Alianţei pentru Argeş şi Muscel la funcţia de primar al oraşului Piteşti, a punctat o serie de aspecte relevante despre modul în care ar trebui administrat municipiul reşedinţă de judeţ. „De 20 de ani, la Primăria Piteşti nu s-a făcut decât politică şi mai puţin administraţie”, a spus Dragomir.

Referindu-se la o serie de proiecte puse în aplicare de Tudor Pendiuc, candidatul Alianţei pentru Argeş şi Muscel a subliniat faptul că cetăţenii Piteştiului au fost ignoraţi în mod constant de primar în privinţa deciziilor care le afectează viaţa de zi cu zi: ,,În  mod logic, ar fi trebuit să existe o consultare a cetăţeanului, atât în privinţa cheltuielilor pentru anumite proiecte, cât şi din punct de vedere estetic. Ar fi trebuit chiar organizat un referendum, ca să vedem dacă şi piteştenii sunt de acord cu unele modificări majore legate de arhitectura oraşului”. Un exemplu sugestiv în acest sens, a spus Dragomir, este modul discreţionar în care s-a făcut modificarea Centrului Piteştiului. Astfel, a continuat el, în actuala organigramă de la Primăria Piteşti, ,,arhitectul-şef se subordonează viceprimarului Ionică, lucru care nu se întâmplă la nicio Primărie din ţară”.
În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, Dragomir a declarat că la Primăria  Piteşti sunt, la ora actuală, aproximativ 200 de angajaţi şi 24 de directori. Comparativ cu organigrama oraşului Braşov, unde la direcţia economică sunt 21 de angajaţi, la Primăria Piteşti sunt 91. În  plus, deşi în Primăria Piteşti există oameni de valoare, „ei nu sunt aşezaţi cum trebuie, ci pe criterii politice şi nepotisme”.

Simfonia Lalelelor aduce aminte de manifestările comuniste

Întrebat despre felul în care vede organizarea pe viitor a Simfoniei Lalelelor, Daniel Dragomir a precizat că această sărbătoare a oraşului Piteşti este politizată şi pusă în scenă într-o manieră care ne aduce aminte de momentele propagandistice de dinainte de 1989. „Nu trebuie implicate şcolile sau Inspectoratul Şcolar, ci diverse asociaţii. Este jenant să vezi copii purtând pancarte de genul Şcoala 11, Şcoala 9 etc., ca la defilările din anii comunismului. Din acest motiv, consider că locuitorii acestui oraş s-au săturat de bătaia de joc la care a fost supus banul public, de preţurile mari la utilităţi. Locuitorii oraşului au dreptul la un Piteşti cu adevărat european şi sunt convins că piteştenii vor avea de câştigat de pe urma Alianţei pentru Argeş şi Muscel, deoarece suntem oameni noi, cu proiecte noi”, a concluzionat Daniel Dragomir.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.