Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a mers marţi, 31 ianuarie, la Spitalul de Psihiatrie din Vedea. Vizita a fost una neanunţată, preşedintele CJ Argeş dorind să verifice personal condiţiile în care trăiesc pacienţii şi cum sunt trataţi de personalul medical. În Spitalul de Psihiatrie din Vedea sunt internate 200 de persoane, iar condiţiile potrivit preşedintelui CJ Argeş sunt unele decente. Spitalul se confruntă însă cu lipsa de infirmieri bărbaţi, iar toaletele sunt insuficiente. De asemenea, este necesară înființarea celei de-a doua linii de gardă. Pentru Spitalul de Psihiatrie “Sfânta Maria”, Consiliul Județean Argeș dorește să achiziționeze clădirea fostei Primării din comuna Vedea unde ar urma să fie amenajate spații administrative, dar și pavilion medical.

„Astazi am continuat seria vizitelor neanunțate în teritoriu, vizite pe care le-am început încă de la preluarea mandatului. Dupa ce am vazut ce orori se petrec in unele din spitalele de psihiatrie din tara,am tinut sa verific personal conditiile in care traiesc acesti pacienti si cum sunt tratati de personalul medical. Desi sunt informat la zi, prefer sa fac vizite neanuntate. Spitalul de Psihiatrie din Vedea este format din două secții, în care la această oră sunt internate 200 de persoane. Și aici, deși condițiile de cazare sunt decente, mai sunt încă multe lucruri de rezolvat.  Astfel, la Secția 1, personalul medical a reclamat faptul că au probleme cu stocul de medicamente, dar și cu lipsa de infirmieri bărbați, la camera de gardă. De asemenea, toaletele sunt insuficiente.

Probleme sunt și la cea de-a doua secție a spitalului. Pentru că se află la mai mult de 500 de metri distranță de prima secție, unde se află și camera de gardă și conform legii, medicul de gardă nu are voie să părăsească cabinetul atunci când este de serviciu. Pacienții de aici trebuie transportați, în situații de urgență, la Secția 1. Am cerut conducerii spitalului pentru ca la momentul vizitei mele era sedinta de consiliu de administratie să întocmească un referat prin care să se ceară înființarea celei de-a doua linii de gardă pe care să îl înainteze la Ministerul Sănătății. Și asta pentru că, numai ministerul poate aproba acest lucru.
Am constatat faptul că mobilierul din sala de mese este destul de vechi, în loc de scaune fiind încă folosite bănci. Din cauza temperaturilor scăzute de afară, dar și a lipsei de ocupație, pacienții ocupă holurile spitalului deși aici există un atelier de lucru. Am cerut personalului să dezvolte și să susțină activitățile din atelier.
Pentru Spitalul de Psihiatrie “Sfânta Maria”, Consiliul Județean Argeș dorește să achiziționeze clădirea fostei Primării din comuna Vedea unde ar urma să fie amenajate spații administrative, dar și pavilion medical”, precizează Dan Manu, preşedintele CJ Argeş.

Comments

comments