Dan Fota, vânătorul care l-a împuşcat mortal pe primarul comunei Tătuleşti, a fost pus sub control judiciar. El e acuzat de ucidere din culpă

0
364

Dan Fota, piteşteanul care sâmbătă l-a împuşcat mortal pe primarul comunei Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost pus sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit unui comunicat al Parchetului respectiv, în acest caz se efectuează urmărire penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă, deşi, iniţial urmărirea penală în cauză fusese începută pentru infracţiunea de omor.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 11:00, la o partidă de vânătoare care avea loc pe Fondul de Vânătoare nr. 9 din Tătuleşti. Primarul comunei Tătuleşti, Lucian Istrate, participa ca gonaci la o partidă de vânătoare autorizată la iepure şi fazan. Istrate ar fi ramas în urma grupului şi a fost împuşcat accidental în zona inimii de vânătorul care nu îl observase şi care ţintea un fazan. Istrate nu era vânător şi nu deţinea permis de armă de vânătoare.

Era membru al PSD şi se afla la al treilea mandat de primar.

Dan Fota, de 43 de ani, din Piteşti, angajat al Spitalului Militar Piteşti, cel care care l-a împuşcat, a trecut în urmă cu şapte ani printr-o dramă familială cauzată tot de o armă de vânătoare. în februarie 2009, fiul sau de 6 ani şi jumatate a murit împuşcat de către un adolescent cu care se juca, în timp ce se afla în vacanţă la bunici, tot în comuna Tatulesti.

Procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de autorul infracţiunii, ţinand cont de gravitatea faptei, modalitatea de comitere şi de urmări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here