Dacia Spring, prima maşină electrică a producătorului de la Mioveni, va fi prezentată azi. Cât va costa. Modelul Dacia Spring va fi prezentat la Paris, în cadrul evenimentului Renault eWays. Spring are la bază modelul electric Renault K-ZE, comercializat de grupul francez în China.

Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto până la finalul acestui an, însă lansarea pe piață se va face abia în toamna anului viitor, și nu în primăvara lui 2021, așa cum s-a anunțat inițial, spun surse din interiorul companiei auto.

Potrivit acestor surse, autonomia va fi de aproximativ 200-230 de kilometri în ciclul WLPT iar preţul de vânzare va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro. Dacă această valoare se păstrează, iar ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice rămâne la aproape 10.000 de euro, noul model electric Dacia ar putea fi cumpărat cu sume începând între 5 și 7.000 de euro.

Conform fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

Dacia a prezentat în septembrie și noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, care aduc multe noutăți, atât la nivel de design, cât și la nivel de dotări și motorizări.

Producția modelului Dacia Sandero, cel mai vândut automobil Dacia, a fost mutată integral în Maroc, la fabricile din Tanger și Casablanca.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI