Dacia, de 50 de ani în inimile românilor! Acesta este sloganul sub care marca Dacia şi uzina de la Mioveni sărbătoresc 50 de ani de existenţă. Cu jumătate de secol de experienţă în spate, timp în care a ajuns să producă 6 maşini în 5 minute, platforma industrială se doreşte a fi, în 2018, o uzină a viitorului!

Astfel că, a declarat noua conducere, reprezentată de Antoine Doucerain, directorul general al Automobile Dacia şi Groupe Renault România, şi Christophe Dridi, directorul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, procesul de robotizare va continua iar odată cu el şi cel de specializare a oamenilor, care trebuie să îmveţe să folosească tehnologia în favoarea lor şi pentru obţinerea unor produse competitive pe plan mondial.

“Producem o maşină la fiecare 54 de secunde, asta înseamnă 1.500 de maşini pe zi, care ajung în diferite ţări. Fiecare model este produs în diferite versiuni, în diferite culori şi cu diferite opţiuni”, a declarat directorul general al Automobile Dacia şi Groupe Renault România, Antoine Doucerain, cu ocazia unei vizite organizate pentru jurnalişti în uzina de la Mioveni.

El a subliniat că o mare parte din meritul pentru rezultatele obţinute de Dacia le revine celor 17.700 de angajaţi ai Grupe Renault România, recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi deschiderea către inovare.

„Angajaţii noştri contribuie la această reuşită globală, construind compania viitorului prin competenţe, angajament şi muncă în echipă. Echipele noastre trăiesc transformări continue şi astfel ne adaptăm unui mediu competitiv”, a mai spus Antoine Doucerain.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia, în perioada 2000-2017, este de aproximativ 2,3 miliarde de euro, în timp ce totalul investiţiilor realizate în România se ridică la 2,8 miliarde de euro.

În ultimii ani a crescut numărul proceselor automatizate, astfel că, în prezent, în uzină sunt peste 800 de roboţi care asigură repetabilitatea operaţiilor, iar 80% dintre piese sunt transferate în sincron automat. Lor li se adaugă peste 140 de vehicule ghidate automate care asigură transportul pieselor prin uzină.

La Uzina Vehicule Dacia s-au produs în 2017 peste 310.000 de automobile, 93% din producţie ajungând la export

Gama de produse e vârf realizate pe platforma de la Mioveni este reprezntată de noua Duster, „copilul” uzinei, aşa cum este numit de conducerea Dacia. „Noul Duster, apreciat deja de clienți în întreaga lume, este proiectat, testat și produs în țara noastră. Angajaţii Groupe Renault România contribuie la această reușită, construind compania viitorului prin competențe, angajament și muncă în echipă. Suntem singura companie din România care integrează toate activitățile specifice unui constructor auto, ceea ce a condus la o performanță recunoscută la nivel mondial” a declarat Antoine Doucerain, Director general Automobile Dacia și Groupe Renault România.

„Echipele noastre trăiesc transformări continue și astfel ne adaptăm unui mediu competitiv. Lucrăm cu pasiune pentru ca vehiculele noastre marca Dacia – atractive, de calitate şi la cel mai bun preţ – să fie apreciate de clienții noştri. România are legitimitatea de a continua acest succes și Dacia va fi mereu în inimile românilor” a mai spus acesta.

Comments

comments