Dacă moțiunea de cenzură trece, PSD va propune un premier supriză. NU este membru de partid!

Dacă moțiunea de cenzură trece, PSD va propune un premier supriză. NU este membru de partid! Social-democraţii au depus moţiunea de cenzură şi, cu acest prilej, Marcel Ciolacu a făcut şi un anunţ neaşteptat: PSD va propune un premier care nu este social-democrat. De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban se declară încrezător că moţiunea nu va trece.

„Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a declarat preşedintele interimar Marcel Ciolacu, acesta fiind asul din mâneca PSD care ar putea da peste cap planurile preşedintelui, după ce Klaus Iohannis a spus că răspicat că nu va numi un premier din PSD.

Orban este convins însă că moțiunea nu va avea success.

„Să pună mâna pe putere, ca să organizeze ei alegerile locale şi parlamentare, asta este în capul lor. Să fure la vot. Este de gâgă faptul că moţiunea de cenzură se depune în sesiune parlamentară, nu în vacanţă parlamentară”, a spus premierul Ludovic Orban.

„Nu am văzut niciun articol care să împiedice la vot în timpul sesiunii extraordinare. Eu doresc să votăm cât mai repede această moţiune”, a replicat Marcel Ciolacu.

Moţiunea de cenzură va fi citită joi în Parlament, contrar voinţei liberale care voia ca documentul să fie citit tocmai luna viitoare.

Soarta moţiunii de cenzură este cel puţin sub semnul întrebării, pentru că documentul este semnat de 205 parlamentari, iar pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 233 de voturi.

Reprezentanţii partidelor cu rol hotărâtor în acest sens au precizat în direct la Antena 3 dacă vor da sau nu voturile necesare.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită” este semnată în acest moment de 205 parlamentari, însă ar putea trece doar cu minim 233 de voturi. Un rol important în acest sens îl au parlamentarii UDMR, 30 la număr, care nu au luat o hotărâre deocamdată.

Important este şi votul parlamentarilor Pro România, care spun că nu vor semna moţiunea, dar o vor vota.

Decişi să voteze textul moţiunii sunt şi parlamentarii PP-USL, nemulţumiţi de activitatea guvernului Orban pe care o cataloghează ca fiind una a dezastrului naţional.

USR spune că acţiunea PSD este una iresponsabilă în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here