OBIECTIV Mihai Stoichiţă este convins că echipa din Mioveni va evita retrogradarea, mai ales dacă băieţii vor aduna 7 puncte din următoarele trei meciuri.

De ce a trebuit să staţi atât de mult pentru a semna contractul cu Mioveniul?

Au fost diverse discuţii, dar asta contează mai puţin. Important este că acum sunt antrenor la CS Mioveni şi avem de îndeplinit un obiectiv. Multă lume spune că este un pas înapoi în cariera dumneavoastră. Şi eu trebuie să mă iau după această lume? Eu vă spun că acest contract la Mioveni este un punct din cariera mea. Atât şi nimic mai mult. Dacă am antrenat pe la diverse echipe naţionale, nu înseamnă că îmi cad galoanele că pregătesc acum pe Mioveni. Şi încă ceva: această echipă din Mioveni are un potenţial extraordinar din toate punctele de vedere.

Adică?

Mulţi o consideră Cenuşăreasa campionatului…Ei bine, o să vedeţi că nu e aşa şi vă dau câteva exemple. Am întâlnit aici o conducere înţelegătoare şi dornică de a face totul pentru performanţă. Mai mult, domnul primar Georgescu este un mare iubitor de sport şi asta este ceva senzaţional. Puţine oraşe din România se pot mândri cu un astfel de primar. În fine…lotul este unul care nu are drept de retrogradare. Nu ştiu ce a fost până acum, dar, de aici înainte, trebuie să le dovedim tuturor că la Mioveni este o echipă adevărată.

Spuneaţi de primar…Este însă un om extrem de coleric.

Domnule, primarul este tipul de om care trăieşte la intensitate maximă orice eveniment, indiferent de natură. Eu îl înţeleg, îi înţeleg trăirile şi vă spun că nu se poate schimba. De fapt, dacă s-ar schimba, nu ar mai fi Ion Georgescu. Faptul că trăieşte intens jocurile denotă că îi pasă de echipă. Doreaţi să vedeţi un primar nepăsător, care să ridice din umeri şi să nu facă nimic?

30.000 de euro nu e cam mult pentru dumneavoastră?

Nu vorbesc despre bani. Vă spun doar atât: nu am luat 30.000 de euro.

CS Mioveni nu ştie să piardă cu 1-0 sau 2-1. Echipa primeşte minimum patru goluri.

Este dreptul dumneavoastră să criticaţi în ziar, mai ales că motive sunt. Dar vă rog să nu uitaţi un lucru: momentan, CS Mioveni este o echipă mică. Momentan…Dar va veni şi timpul când echipa va creşte şi nu este departe această perioadă. Da… s-au luat goluri multe, dar asta pentru că, de fiecare dată după un gol primit, băieţii au căzut psihic. Aici este o problemă.
Şanse de salvare de la retrogradare?
Eu ce să spun? Nu e logic pentru toţi că, dacă nu existau şanse să scape de retrogradare, nu veneam la Mioveni? Mă uitam la echipă, le strângeam mâna conducătorilor şi le spuneam că nu am ce face. Dar, din moment ce am semnat, înseamnă că şanse sunt. Vă rog să nu uitaţi că vine o perioadă extrem de importantă pentru echipă şi anume trei meciuri cu Petrolul, Chiajna şi Ceahlăul, adică echipele cu care ne luptăm noi. Dacă luăm minimum 7 puncte de aici, eu cred că suntem pe drumul cel bun.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI