Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 13:27 în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 120 kilometri, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (20 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (46 km), Mizil (55 km), Târgu Secuiesc (56 km).

Conform testimonialelor de pe EMSC, seismul s-a simțit în Ucraina, Moldova (Chișinău), Bulgaria (Ruse), dar și în orașe românești precum Pitești, Constanța, Iași.

Cutremurul care a avut loc marţi după-amiaza se încadrează în limite normale pentru zona Vrancei şi nu trebuie să ne îngrijoreze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.

“Cutremurul se încadrează în activitate seismică normală a zonei Vrancea, unde de obicei se produc lunar între 10-15 cutremure. Acest seism nu a produs replici. În ultima perioadă s-au produs cutremure în această zonă între 2 şi 4 grade, dar şi în alte părţi, dar de magnitudine mică. Nu sunt semne de îngrijorare şi nu are rost să ne alarmăm. Activitatea seismică anul acesta a fost în limita zonei Vrancea, doar în februarie am avut acel seism de 5 grade pe Richter. Repet, nu e nimic îngrijorător”, a precizat Ionescu.

Comments

comments