Curtea de Apel Piteşti a stabilit un nou termen în procesul casei lui Iohannis

0
623

Curtea de Apel Pitești a stabilit, miercuri, 28 septembrie, pentru data de 7 decembrie, un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis.

Până atunci, instanța se va pronunța pe 4 octombrie dacă se impune o verificare de documente solicitate de una dintre părți. Verificarea de scripte a fost cerută de avocatul Virgiliul Viorel Vulcan, care a contestat, la fel ca la primul termen din 22 iunie, validitatea contractul de reprezentare încheiat între Rodica Baștea, parte în proces, și casa de avocatură care reprezintă și interesele familiei Iohannis. Vulcan a susținut că acel contract este „o făcătură”, fiind un contract de mandat general în care nu este menționat obiectul procesului aflat în prezent în derulare.

Același avocat a solicitat instanței să compare semnăturile Rodicăi Baștea de pe contractul de asistență juridică și de pe un alt document aflat la dosarul de fond, susținând că sunt total diferite.

În schimb, avocatul Octavian Popescu, cel care reprezintă interesele Rodicăi Baștea și ale familiei Iohannis, a susținut că acel contract de asistență juridică este perfect legal, iar orice verificare de scripte s-ar situa în afara cadrului procedural.

Completul de trei judecători a rămas în pronunțare pentru data de 4 octombrie pe solicitarea privind verificarea de scripte, ambii avocați fiind invitați ca până atunci să depună concluzii scrise.

Următorul termen pe fond a fost stabilit pe 7 decembrie, dată până la care se va relua și procedura de citare a tuturor părților din dosar.

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se judecă la Curtea de Apel Pitești, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here