Curtea Constituțională: Amenzile din starea de urgență, neconstituționale. Decizia a fost luată de CCR după o sesizare a Avocatului Poporului. Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

CCR a dat dreptate Avocatului Poporului și a stabilit că amenzile uriașe aplicate în starea de urgență și stabilite prin Ordonanțe militare sunt neconstituționale. În direct la Digi 24, Renate Weber a anunţat că anularea lor nu este automată, ci se va face tot de instanţele de judecată.

Zegrean: Guvernul trebuie să se pună în acord cu CCR
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a afirmat, pentru DCNEWS, a că prin decizia CCR de astăzi ”toate amenzile stabilite prin ordonanță se pun deoparte, nu se mai aplică timp de 45 de zile după care Guvernul va trebui să pună de acord ordonanța cu decizia CCR”.

”Cei care au fost deja amendați, dacă au făcut contestație, justiția le va admite și va anula toate amenzile, pe motiv că au fost date în baza unei legi neconstituționale”, a subliniat fostul judecător CCR. ”Prin decizia CCR nu se anulează procesul verbal de anulare a amenzii”, a subliniat judecătorul.

Comments

comments