Ordinul Asistenților Medicali Argeș continuă să ofere cursuri de educație medicală asistenților medicali argeșeni, în regim gratuit și în anul 2016.

 

Aceasta este decizia pe care conducerea Ordinului Argeș a luat-o la începutul acestui an, având în vedere obiectivul prioritar al organizației, acela de a susține performanța și calitatea pregătirii profesionale a membrilor săi.

”În anul 2015 am reușit să susținem din fonduri proprii organizarea a peste 150 de cursuri la care au participat peste 7000 de asistenți medicali. În anul 2016 continuăm să investim în oameni, dorind să promovăm o educație medicală de calitate, care să răspundă provocărilor constante în domeniul îngrijirilor de sănătate, care să conducă la creșterea calității actului medical”, a precizat Estera AMBRUȘ, președintele filialei Argeș a Ordinului.

”La nivelul fiecărei unități sanitare avem în lucru elaborarea programelor anuale de formare pe nevoi identificate, pe care sperăm să le finalizăm până la începutul lunii februarie. Programele astfel elaborate vor putea fi accesate pe site-ul Ordinului Argeș.
În anul 2016 oferta educațională este mai generoasă, furnizorii de educație medicală lărgindu-și sfera de formare, adaptându-se constant la dinamica nevoilor de îngrijire. În urma programelor de formare de formatori pe care le-am derulat  în anul 2015 au obținut titlul de formator peste 50 de asistenți medicali. Ne dorim ca participarea asistenţilor medicali abilitaţi ca formatori, la pregătirea teoretică şi practică a asistenţilor medicali în cadrul programelor de educaţie continuă în baza competenţei de a asigura o comunicare profesională exhaustivă, să constituie încă o direcție în scopul dezvoltării propriei cariere profesionale”, a subliniat Estera AMBRUȘ.

În scopul derulării în bune condiții a acestor cursuri, Ordinul a încheiat protocoale de colaborare cu majoritatea instituțiilor sanitare, care vin în sprijinul asistenților medicali, punând la dispoziție spații adecvate pentru desfășurarea acestora.

Comments

comments