Ordinul Asistenților Medicali Argeș susține și sprijină derularea primului curs de podiatrie din România destinat asistenților medicali care vor să se specializeze în în această specialitate.

Cursul este organizat de Asociația de Podiatrie cu sprijinul Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management în Domeniul Sanitar și urmează să se desfășoare la București în data de 6 septembrie 2016, Cluj Napoca în data de 20 octombrie 2016.
Obiectivul acestui proiect educațional este de instruire a asistenților medicali care activează cu precădere în zonele de diabetologie, chirurgie, chirurgie vasculară și ortopedie pentru a dobândi capacitățile necesare în îngrijirea adecvată a persoanelor cu picior diabetic, prin acțiuni de prevenție și tratament.

Înscrierile se realizează online, completând formularul disponibil pe site-ul Asociației de Podiatrie: https://www.podiatrie.ro/ro-ro/cursuri/ingrijirea_piciorului_diabetic.

”€Podiatria este o specialitate medicală nouă, al cărui domeniu de activitate se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme ale piciorului, bazându-se pe măsuri terapeutice preventive, curative și de reabilitare, cu un rol important în tratamentul neuropatiei diabetice, al infecțiilor, dar și în managementul altor boli care afectează piciorul. La nivel mondial, podiatria este recunoscută în 19 ţări, în care își desfășoară activitatea peste 100.000 de podiatrii. În contextul creșterii eficacității și diversificării serviciilor de asistență medicală, cursul de specializare în podiatrie reprezintă o oportunitate de dezvoltare profesională pentru asistenții medicali, pentru obținerea de noi competențe în acordarea îngrijirilor de calitate” a declarat Estera AMBRUȘ, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.
 

Comments

comments