Curse ilegale de mașini în Argeș! Au dărâmat trei stâlpi de electricitate în Mioveni. ”Strada nu este pistă de raliu! Inconștiența poate provoca tragedii!”, transmite primarul Mioveniului, Ion Georgescu. Edilul se referă la ultimul eveniment produs în Mioveni, în urma căruia trei stâlpi de electricitate au fost puși la pământ, în urma unei întreceri între doi tineri șoferi.

”Deseori, adolescenții și tinerii în general se manifestă prin acțiuni și gesturi care, mai târziu, se dovedesc a fi necugetate. Mai grav este faptul că acest comportamentul autodestructiv riscă să se agraveze până într-acolo încât să fie fatal. Sunt afirmații îngrijorătoare, triste, dar care, din păcate trebuie conștientizate de societate, dar în primul rând de tineri și de părinți.

Spun aceste lucruri, făcând referire la ultimul eveniment produs în orașul Mioveni, în urma căruia trei stâlpi electricitate, de înaltă tensiune, care susțineau o rețea prin care trec 20.000 kw au fost puși la pământ. Conform martorilor și din primele date ale anchetatorilor reiese că ar fi fost vorba de o întrecere între doi tineri șoferi. Nu pagubele, care se ridică la zeci de mii de euro reprezintă subiectul postării, ci faptul că un tânăr șofer inconștient este în spital și mai grav, faptul că stâlpii, în cădere, puteau ucide oameni. Cablurile electrice prin care treceau 20.000 kw, puteau carboniza instant orice persoană pe care o atingeau. Pagubele materiale nu au nicio importanță în fața tragediilor și a pierderilor umane.

De cele mai multe ori, tinerii noștri confundă șoselele cu o pistă de racing, lucru ce sporește foarte mult nivelul de periculozitate în trafic. Încă o dată, atragem atenția nu doar tinerilor ci și părinților care, din dorința de a le asigura copiilor cele mai bune condiţii materiale, mașini puternice și alte beneficii, nu observă comportamentul lor, anturajul și alte elemente precum abandonul şcolar, consumul de tutun, alcool şi droguri, ori “inconştienţa” la volan”, precizează primarul Ion Georgescu.

Comments

comments