Transfăgărăşanul va găzdui luni, 3 august, de la ora 09.00, o cursă inedită. Evenimentul este denumit „Transfagarasan Speed World Record” în cadrul căruia Fabio Barone, preşedintele “Club Ferrari Passione Rossa”, va încerca să uimească lumea cu un nou record de viteză la volanul unei maşini Ferrari 458 Italia.

Astfel, preşedintele ”Club Ferrari Passione Rossa” a obținut aprobarea pentru închiderea unei porţiuni din drum circulaţiei publice, în încercarea de a stabili un record de viteză pe unul dintre cele mai frumoase drumuri ale Europei. Fabio Barone se va afla la volanul unui Ferrari 458 Italia, iar caroseria supercarului a fost deja personalizată cu caninii lui Dracula, dar și cu o serie de lilieci.


„După primele teste efectuate în România, confirm că Transfăgărășanul este, într-adevăr, drumul cel mai frumos din lume. Are 90 de kilometri, dar pentru stabilirea recordului de viteză am ales partea cu cea mai frumoasă panoramă. Traficul va fi închis mulțumită colaborării cu instituțiile. Voi parcurge aceasta parte din drum în cât mai puţin timp posibil, fiind cronometrat oficial de Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce cutreieram traseul, la ieşirea dintr-un tunel, dintr-o dată m-am trezit gonind printre nori. M-am simţit în autodromul lui Dumnezeu”, a declarat Fabio Barone pentru publicația italiană Tuttosport.

Pilotul nu este la prima nebunie de acest gen. Anul trecut, Fabio Barone a parcurs în mai puţin de opt minute circuitul german de la Nurburgring, tot cu o “Roşie” de-a lui Maranello şi a stabilit astfel un record mondial autentic, ţinând cont de faptul ca acesta nu este pilot profesionist.

Comments

comments