Curs de caligrafie şi legătorie la Biblioteca Judeţeană

0
1088

La cererea doritorilor, Biblioteca Judeţană „Dinicu Golescu” Argeş reia cursul de caligrafie și legătorie de carte. Cursul este GRATUIT și se adresează tuturor categoriilor socio-profesionale, fie că sunt sau nu cititorii bibliotecii. Deschiderea va avea loc marţi, 19 ianuarie 2016, ora 16,30.

Caligrafia este o arta cunoscuta inca din cele mai indepartate timpuri, este arta de a scrie frumos si de a da viata literelor sau, mai bine spus, a semnelor grafice pe care le folosim pentru a comunica. Desi grafica computerizata are o istorie destul de indelungata, masina de scris si calculatorul acaparand acest domeniu si facand viata mai usoara, se pare ca si caligrafia, scrisul de mana, a ramas o arta la fel de apreciata ca in vremurile stravechi si este in acelasi timp o metoda inedita de relaxare.

Caligrafia dateaza inca din timpul epocii de piatra, de cand oamenii au inceput sa comunice in scris. Desi nici nu se pune vorba despre existenta literelor la acea perioada, oamenii au incercat sa foloseasca diferite simboluri pentru a descrie obiecte sau intamplari. Asa se face ca primele scrieri au fost descoperite in pesteri, iar in jurul anului 3600 i.Hr. au fost dezvoltate celebrele hieroglife de catre egipteni, iar cei care au pus bazele caligrafiei ca arta au fost chinezii.

Cu toate ca scrierea de mana ca mijloc de comunicare nu a putut rezista dezvoltarilor tehnologice specifice secolului XX, caligrafia inca exista atat ca arta, cat si ca mijloc de relaxare. Si, peste toate acestea, orele de caligrafie inca sunt predate in unele scoli pentru ca este important ca fiecare persoana sa scrie frumos si eligibil. Mai mult decat atat, desi orice calculator permite folosirea unei game variate de semne grafice, computerul nu poate reda cu maiestrie ceea ce un caligraf poate realiza.

Iata cum puteti imbratisa caligrafia ca hobby si care sunt beneficiile pe care aceasta activitate vi le poate aduce. Inainte de toate, caligrafia inseamna relaxare pentru cei care practica arta scrierii insa se poate transforma si intr-o afacere profitabila. Iata care sunt si alte avantaje ale practicarii caligrafiei ca hobby, in afara faptului ca este un relaxanta:

– Este o activitate ce poate fi practicata de catre oricine, indiferent de varsta
– Este un hobby simplu, ce nu necesita investitii fabuloase, fiind necesar sa aveti insturmentele speciale de scris
– Este un hobby ce pune imaginatia la incercare avand in vedere faptul ca fiecare isi poate dezvolta un stil propriu de scris
– Este un hobby constructiv
– Imbunatateste capacitatea de coordonare a miscarilor
– Caligrafia deschide poarta catre cunoasterea unor noi culturi dar si a istoriei avand in vedere faptul ca principalul mijloc de transmitere a informatiilor din generatie in generatie este prin scris
– Arta scrierii reprezinta un test de rabdare deoarece, pentru a ajunge la un anumit nivel, este nevoie de foarte multa rabdare si mult calm
– Atentia fata de detalii va fi imbunatatita
– Caligrafia se poate transforma intr-o afacere, caligrafii putand sa colaboreze cu designeri web pentru realizarea unor logo-uri deosebite, sau cu diverse tipografii
– Nu in ultimul rand, acest hobby va indeamna catre socializare. Va puteti inscrie in cluburile destinate caligrafiei in cadrul carora veti cunoaste persoane noi care va impartasesc pasiunea pentru scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here