Cum verifici dacă mașina pe care o cumperi are probleme de identificare?

Cum verifici dacă mașina pe care o cumperi are probleme de identificare? În principiu există un risc pentru orice achiziție de vehicul second-hand.

Pentru a limita acest risc, Registrul Auto Român recomandă cumpărătorilor să ia măsuri administrative, mai exact să solicite vânzătorului documentul de înmatriculare sau/și documentul de proprietate în original și să cumpere vehiculul de la proprietarul din documente.

Ca măsuri tehnice la achiziție, Registrul Auto Român recomandă cumpărătorului să solicite de la vânzător două chei originale ale mașinii, ambele cu aceeași funcționalitate.

Înainte de a achita suma finală recomandăm cumpărătorului să verifice vehiculul într-un service autorizat (chiar dacă este achiziționat din afara țării). Doar de la un astfel de service se vor putea obține informații utile despre starea tehnică a mașinii, dar și informații privind istoricul vehiculului, accidente, reparații sau chiar și furt.

Prin protocolul încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne, RAR are acces la anumite baze de date care conțin vehicule urmărite și suspecte din punct de vedere al identificării.

Așadar, dacă un vehicul care figurează în aceste baze de date este prezentat la RAR, nu va primi documentele specifice înmatriculării în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here