vremeEstimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Mai: Conform meteorologilor, în această lună, temperaturile medii se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. În ce priveşte sudul ţării maximele înregistrate vor fi în jur de 20 de grade, în timp ce în centru şi în nord sunt aşteptate temperaturi de 10-16 grade.
Legat de precipitaţiile ce vor cădea în luna mai, meteorologii estimează că
în sudul şi sud-estul ţării cantităţile nu vor depăşi 60-80 de litri pe metru pătrat.

Iunie: Regimul termic va fi în general apropiat de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul şi local în sudul ţării unde valorile termice se pot situa peste cele normale, maximele ajungând şi până la 22 grade. Cantităţile de precipitaţii în zona de sud vor fi de 40-60 de litri pe metru pătrat.

Iulie: În luna lui cuptor, în sudul ţării maximele vor urca până la 26 – 28 de grade, în restul zonelor acestea fiind de 18-20 de grade. În sudul ţării şi în vest cantităţile de precipitaţii care vor cădea vor fi de aproximativ 20-40 de litri pe metru pătrat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI