Cum va fi vremea în următoarele 10 zile

BANAT

Valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade, cele mai scăzute valori estimate pentru 26 și 27 august. Temperaturile minime vor fi în creștere ușoară de la 14 grade, mediat regional, prognozate pentru prima noapte, până la 18 grade în data de 19 august, apoi vor mai avea doar mici variații în jurul acestei valori. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala pe arii restrânse.

CRIȘANA

Regimul termic diurn nu va oscila semnificativ pe tot parcursul intervalului, se va menține la o medie de 32 de grade, doar în ultimile zile va exista o tendință de scădere, spre valori de 30 de grade. Minimele vor debuta cu o valoare medie de 14 grade, dar vor crește treptat, iar pe intervalul 16…24 august se vor situa în jurul a 18 grade, urmând ca la final să mai scadă puțin. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18…23 august și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

TRANSILVANIA

Vremea va fi în general normală termic, cu scurte perioade în care amiezile vor devein călduroase, astfel că mediile maximelor vor varia între 28 și 30 de grade, cele mai ridicate valori estimate fiind pentru 19, 23 și 24 august. Minimele vor caracteriza dimineți răcoroase în depresiuni, dar se vor încadra între 12 și 14 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 16 august, însă acestea vor avea mai ales caracter local.

MARAMUREȘ

În intervalul 18….24 august, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, vor oscila în jurul mediei de 30 de grade, apoi vor scădea ușor, spre o medie de 28 de grade. Valorile nocturne, sub normele perioadei la debut, vor crește de la 12 la 16 grade mediat regional în primele 3 nopți, după care se vor menține așa până în 22 august când vor mai scădea treptat spre 14 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, pe spații restrânse în general, va fi mai mare între 18 și 22 august și din nou în 26 și 27 august.

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în mare parte din interval, iar valorile termice diurne vor avea doar mici variații, astfel că mediile acestora se vor situa între 30 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în 18, 19 și din nou în 24 și 25 august. Diminețile vor debuta cu medii ale minimelor de 14 grade, dar vor crește treptat, astfel că pe intervalul 17…21 august se vor situa în jurul a 18 grade. Local vor mai fi averse, cu probabilitate mai mare între 18 și 22 august.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi treptat, astfel încât va deveni izolat caniculară în prima săptămână, dar apoi se va răci ușor. În acest context, temperaturile maxime vor avea medii de la 30 spre 34 de grade în intervalul 18…20 august și în jurul a 30 de grade pe următoarea perioadă. Regimul termic nocturn va marca o creștere de la 18 la 20 de grade, mediat regional, în 14, 15, 16, august, apoi vor mai avea un proces de scădere după 22 august. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută, ușoare condiții de apariție a acestora se vor întruni abia după 22 august.

MUNTENIA

În primele trei zile din interval vremea va fi călduroasă la amiază, apoi va deveni caniculară în zona de câmpie, însă din data de 21 august se va mai răci ușor, astfel încât mediile diurne pe toată perioda vor varia între 30 și 34 de grade. Regimul termic nocturn va avea variații între 15 și 18 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori fiind între 23 și 27 august. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în aproape fiecare după-amiază, însă acestea se vor semnala cel mult local.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, dar și a intervalului, astfel încât mediile maximelor vor fi de 32…34 de grade. Regimul termic nocturn nu va oscila semnificativ, se va situa, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai reci perioade între 23 și 27 august. Averse se pot semnala izolat, dar probabilitatea mai mare de apariție a acestora și pe arii mai mari va fi în 22 și 23 august.

LA MUNTE

Vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză. Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.