Cum va arăta viitoarea sală polivalentă a Piteştiului. Primarul Ionică a prezentat, în premieră, proiectul

În urmă cu puţin timp, conducerea Primăriei Piteşti, reprezentată de primarul Cornel Ionică şi viceprimarii Laurenţiu Zidaru şi Sorin Apostoliceanu, a susţinut săptămânala conferinţă de presă.

Principalul subiect a fost prezentarea proiectului viitoarei săli polivalente a oraşului, care va fi construită pe strada Basarabia, pe locul actualului teren de sport.

Noua construcţie va avea o capacitate de circa 4.500 de locuri pentru spectatori, dotări de ultimă generaţie şi, promit edilii locali, mii de locuri de parcare. Potrivit acestora, construcţia ar putea fi realizată prin atragerea de fonduri europene şi va găzdui atât manifestări sportive, cât şi spectacole.

„Am fost peste tot să vedem sălile de sport nou construite şi am cerut proiectanţilor să ne facă o propunere pentru actuala locaţie. La Cluj, la noua arenă, ne-au spus că din cele 7000 de locuri, foarte rar, poate doar la concerte, ocupă cam 4000 – 5.000! În aceste condiţii, cred că o capacitate de 4.500 este suficientă pentru noi. În zona respectivă avem la dispoziţie aproape 9000 de metri pătraţi, în timp ce pentru construcţie vom folosi circa 7000. În plus, dacaă va mai fi nevoie, putem încerca să negociem pentru deţinătorii din zonă alţi 1000 de metri pătraţi! Vom avea şi locuri de parcare, şi subteren, dar şi la suprafaţă” a declarat primarul Cornel Ionică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here