Cum se va face decontarea navetei elevilor de la buget. Guvernul va modifica procedura

Cum se va face decontarea navetei elevilor de la buget. Guvernul va modifica procedura. Decontarea navetei pentru elevi va fi discutată, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, în această săptămână, în cadrul ședinței de guvern. El a explicat care sunt și principalele noutăți ce vor fi aduse prin proiectul de ordonanță de urgență.

Sorin Cîmpeanu: „Prima noutate este că primii 3 km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 de lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km se decontează cu 3 lei pe km. Şi a doua noutate – se scoate limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că în acest moment există un buget de 100 de milioane de lei pentru decontarea transportului elevilor, iar banii vor ajunge la școli prin inspectorate, astfel că elevii nu vor mai fi obligați să vină cu bani de acasă pentru abonamentele ce ulterior erau decontate.

Spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii. Banii vor fi avansați de către Ministerul Educației. Elevul are relația de decontare cu școala. Un alt lucru foarte important – există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații am luat legătura deja cu președinții consiliilor judeţene şi sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii, în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate” a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here