Cum se realizează programările pentru vaccinare. În acest moment există patru modalități principale de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

Au fost făcute demersurile necesare pentru ca de astăzi să poată fi accesibilă și programarea online.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii din domenii esenţiale se pot programa online, pe platforma special creată, prin medicii de familie, prin angajatori sau apelând numărul de telefon 021.41.44. 425.

Există și alte modalități de înscriere pentru vaccinare și anume prin Direcțiile de Asistență Socială sau pentru cei care stau într-un cămin de bătrâni cu ajutorul administratorului de cămin.

Programările se vor face începând cu ora 15:00. Pentru cei care doresc să se programeze online este nevoie de accesarea portalului programare.vaccinare-covid.gov.ro. Acolo trebuie creat un cont de utilizator.

După încheierea acestei formalități se poate accesa platforma cu ajutorul adresei de e-mail furnizate și a parolei.

Pentru a utiliza însă aplicația este obligatorie completarea secțiunii profilul meu. Acolo e nevoie de nume, prenume, CNP, seria și numărul actului de identitate. Ulterior va fi nevoie și de un număr de telefon.

Cei care consideră complicat acest proces pot apela la un membru al familiei să îi treacă drept beneficiarii în contul său, tot acel membru al familiei va face și programarea la vaccinare.

Comments

comments