Cum să devii poliţist de frontieră? Vezi aici calendarul de admitere și locurile disponibile

1,650 views

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 646 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:

– la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie de Frontieră: curs de zi 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi; curs frecvenţă redusă-6 locuri.

– la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea: Drept – 20 locuri.

– la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, curs de zi:
– sesiunea de admitere august – septembrie 2018 – 280 locuri;
– sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru următoarele instituţii:
– la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, învăţământ de zi, 2 locuri;
– la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, învăţământ de zi, 21 locuri;
– la Academia Tehnică Militară, învăţământ de zi, 33 locuri;
– la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, învăţământ de zi, 13 locuri
– la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi, 6 locuri;
– la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi, 66 locuri;
– la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, învăţământ postliceal, învăţământ de zi, 8 locuri;
– la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, învăţământ postliceal, 5.

Mai multe detalii aici politiadefrontiera.ro 

Comments

comments