Cum să alegeți adidașii de sport potriviți

Dacă există o piesă de echipament de sport pe care trebuie să o alegeți corect, aceasta este încălțămintea de antrenament. Acei adidași Nike la modă nu vor fi de ajuns.

Încălțămintea potrivită vă ajută să obțineți maximum de la antrenamentul dumneavoastră și, în același timp, reduce riscul de accidentare. Este ușor să vă încurcați în toate tipurile de adidași de sport disponibile, așa că ghidul acesta vă prezintă opțiunile potrivite.

În primul rând, ce activități de sport veți face în principal? Vă veți antrena în principal în sala de forță, pe banda de alergare, la o clasă de studio sau veți face un pic din toate? Veți avea nevoie de agilitate pentru antrenamente de mare intensitate sau de o bază stabilă pentru ridicarea greutăților?

Odată ce ați stabilit în cui ce fel de activitate veți purta cel mai mult adidașii, puteți începe să vă restrângeți alegerile.

Dacă faceți un mix larg de activități și vreți un adidas all-rounder care să le facă pe toate, atunci cel mai bine este să purtați o pereche de adidași Nike de antrenament care să ofere o oarecare absorbție a șocurilor și stabilitate pentru majoritatea activităților de sală, inclusiv pentru banda de alergare și spinning. Nu uitați să vă asigurați că au talpă care nu lasă urme (ne veți mulțumi pentru asta când veți vedea ce mizerie pot face urmele de adidași pe o suprafață interioară).

Pe de altă parte, dacă vreți să vă concentrați pe una sau două zone sau vreți să vă sporiți performanța într-un anumit domeniu, atunci probabil că merită să investiți într-o pereche de adidași Nike specifici acelei activități și să schimbați încălțămintea în funcție de antrenament. Astfel, dacă programul dvs. implică un antrenament de forță într-o zi și un antrenament cardio în ziua următoare, schimbați încălțămintea pentru a obține cele mai bune rezultate din ambele antrenamente.

Antrenamentele High Intensity Interval (HIIT), care încorporează mișcări explozive multidirecționale, box jumps și activități cu greutăți, cum ar fi ghemuiri și fandări, înseamnă că adidașii dvs. trebuie să absoarbă impactul, să fie ușori și agili, dar să aibă o bază stabilă pentru putere și mișcări laterale continue și rapide. Căutați adidași de cross cu următoarele caracteristici:

– Suport lateral puternic pentru a ajuta la stabilizarea piciorului
– Amortizare pentru a absorbi șocurile
– Un profil ferm și jos pentru stabilitate
– Cât mai ușori, pentru agilitate
– Antepicior generos și flexibil pentru flexia naturală a piciorului și pentru a lăsa picioarele să se depărteze

Vă recomandăm o pereche de adidași Nike pentru bărbați de antrenament Air Zoom SuperRep 2, concepuți pentru antrenamente de circuit, HIIT, sprinturi și alte exerciții cu ritm rapid. Dispune de straturi de suport care fac echipă cu amortizarea Zoom Air pentru a vă menține piciorul blocat și confortabil.

Dacă adăugați greutăți în antrenamentele dvs., merită să aruncați o privire la cele mai noi modele hibride de pe piață, care au un călcâi mai ferm și mai stabil pentru ridicarea greutăților și o agilitate ușoară și amortizată pentru antrenamente de performanță cu ritm rapid și exerciții de agilitate. Acest lucru le face ideale pentru CrossFit și alte sesiuni HIIT care încorporează greutăți.

Dacă refugiul dvs. la sală este sala de forță, prioritățile dvs. vor fi stabilitatea, aderența și puterea pentru a optimiza ridicările.

Unii halterofili preferă să meargă desculți și să permită piciorului să asigure stabilitatea naturală, alte persoane preferă adidași Nike care oferă o aderență fermă și plată pe sol pentru o bază stabilă și pentru a preveni alunecarea și alunecarea. Dacă faceți multe ridicări de tip olimpic, căutați adidași de haltere cu următoarele caracteristici:

-Tocuri ridicate, cu densitate mare, care permit o mai bună mobilitate a gleznei pentru o ghemuire mai adâncă și un trunchi drept pentru o putere optimă.
– Talpă tare și densă, care vă maximizează capacitatea de a introduce forța în sol pentru ridicări puternice
– Stați departe de tălpile capitonate care se comprimă
– Partea superioară cu susținere serioasă

O opțiune este să optați pentru adidași naturali cu zero drop care au tălpi ferme, fețe de susținere și un antepicior lat pentru a permite piciorului să se depărteze pentru stabilitate.

Adidașii dedicați ridicării de greutăți sunt mai puțin mobili și există, de asemenea, mai puțină absorbție a șocurilor, ceea ce înseamnă că aceste modele nu vor trece la alte activități de sală. Dar dacă greutățile sunt marea dvs. ocupație, atunci merită să investiți într-o pereche potrivită.

În general, pentru orele de spinning, adidașii dvs. obișnuiți de antrenament de tip cross-trainer vor face treaba. Pe măsură ce progresați, poate doriți să luați în considerare adidași specifici pentru ciclism de interior pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți performanța. Aceștia dispun de tălpi rigide și dure care transferă energia direct la pedale, permițându-vă să pedalați mai eficient, reducând în același timp și nivelul de oboseală. Prinzându-se în pedale, acești adidași permit o tranziție eficientă și lină de la picior la bicicletă.

Vă recomandăm o pereche de adidași Nike SuperRep Cycle, care dispun de o placă exterioară compatibilă cu crampoanele SPD și Delta, ceea ce îi face alegerea ideală pentru orice tip de antrenament de ciclism de interior cu pedale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.