Inspectoratul de poliție Județean (IPJ) Argeș transmite: ”În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la un caz de violență împotriva animalelor petrecut în județul Argeș, vă aducem la cunoștință următoarele:

Din verificările efectuate de polițiști până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânăr de 22 de ani, din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuțea un câine pe care îl deținea, asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laț.

Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgență, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevazută de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor, cauză în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Totodată, din verificările efectuate de poliţişti până în prezent, a rezultat că tânărul în cauză nu mai deţine câinele din filmare, care ar fi fost înstrăinat anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi.

De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizari cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză.

Astfel de fapte sunt verificate cu atenție, iar aspectele rămân în atenţia poliţiştilor și sunt avute în vedere şi în cadrul activităţilor pe care le desfășoară ulterior”.

Bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă. (foto ilustrativ)

Comments

comments