Astăzi se împlinesc 141 de ani de la înființarea Societății de Cruce Roșie din România. La 4 iulie 1876 a luat fiinţă Societatea Crucea Roşie din România, care şi-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colţea din Bucureşti. Primul preşedinte al Crucii Roşii Române a fost Prinţul Dimitrie Ghica.

La nici trei săptămâni de la înfiinţare, în 20 iulie, prima ambulanţă a Crucii Roşii Române a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre.

„Crucea Roșie și-a câștigat respectul și prețuirea românilor prin ajutorul necondiționat oferit semenilor aflați în suferință, prin bucuria și speranța aduse celor deznădăjduiți. A fost și rămâne în prima linie a spiritului umanitar, un neobosit avocat al binelui și ajutorării celor în nevoie, fie că a alinat răniți și bolnavi în timpul războiului, a tratat copii, tineri și vârstnici în timpul epidemiilor, a contribuit la campanii de ajutorare a oamenilor afectați de inundații, secetă sau alte dezastre naturale”, este mesajul premierului Mihai Tudose.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI