Criza medicamentelor cărora le expiră preţul, aproape rezolvată. Doar 18 molecule nu au încă echivalent

385 views

Criza medicamentelor cărora le expiră preţul, aproape rezolvată. Doar 18 molecule nu au încă echivalent. Ministerul Sănătății (MS) a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 si 6 noiembrie 2019.

Astfel, pentru 58 dintre acestea a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare Ordinul de preț va fi postat în transparență decizională pe pagina de web a MS. Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre ANMDM și comisiile de specialitate.

Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de cardiologie, urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România.

Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale.

“Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient să nu rămână fără tratament”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Comments

comments