Criză de anesteziști la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Urgențele chirurgicale, transferate la București sau la Spitalul Județean. Spitalul de Pediatrie din Pitești se confruntă cu o situație de criză, după ce a rămas fără medici anesteziști suficienți pentru a asigura asistența medicală.

Din cei trei medici, unul s-a pensionat iar unul este bolbav de COVID-19 iar singurul rămas nu poate face față, lucrând doar în timpul zilei!

Conducerea spitalului a cerut ajutorul colegilor de la Spitalul Județean de Urgență , unde ar urma să se facă intervențiile chirurgicale de urgență în cazurile în care nu este posibil transferul la timp către București.

Medicii semnalează, însă, că soluţia constă în suplimentarea numărului de anestezişti şi nicidecum în permutarea copiilor dintr-o unitate medicală în alta.

”Singura problema speciala in momentul de fata este daca, Doamne fereste, vine un caz grav care necesita interventie chirurgicala in momentul ala. Și nu se poate temporiza, nu se poate transfera la o clinica universitara din Bucuresti. Este vorba strict de cazurile in care trebuie interventie chirurgicala imediata. Cum ar fi un accident rutier cu ruptura de splină” explică dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Urgență din Pitești.

”Sunt foarte puține astfel de cazuri. Problitatea de a fi un caz, de exemplu, în următoarele 10 zile este foarte mică. A rămas o singura persoană acolo care poate asigura urgența în prima parte a zilei. Dupa amiaza si noaptea nu se pot asigura aceste urgente. S-a agreat un parteneriat cu spitalul Județean, insa conditia a fost ca un medic chirurg pediatru sa fie prezent acolo în astfel de situații” spune prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Soluția de compromis nu a fost deocamdată concretizată. În acest context, managerul Spitalului de Urgență lansează un apel important.

”Avem nevoie de ajutorul unui medic, cel putin al unui medic anestezist care sa ne ajute in completarea garzilor pana la finele anului. Salariile sunt mai mult decat decente. Credeti-ma că daca aud de un medic anestezist că vrea sa vina incoace fac pe naiba in 4. Are si masa, are și casă, are tot ce vrea. Nu știu, fac cumva!” a adăugat managerul.

Comments

comments