Cristina Stocheci, senator PSD Argeș: Catastrofa umanitară și sanitară nu mai lasă loc de orgolii și ambiții politice

0
51

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș:Catastrofa umanitară și sanitară nu mai lasă loc de orgolii și ambiții politice. E nevoie de dialog și soluții pentru cetățeni.

Vaccinarea este importantă și PSD o susține cu tărie ca opțiune individuală însă reprezintă o soluție pentru viitoarele valuri ale pandemiei, nu pentru situația critică din prezent.

Acum se impun urgent măsuri, care în viziunea specialiștilor PSD se pot implementa rapid:
1. Introducerea unui protocol cu criterii clare de internare a bolnavilor COVID;
2. Tratament preventiv și ambulatoriu disponibil în farmaciile publice pentru cei cu forme ușoare și medii de infecție, care nu au neapărată nevoie de spitalizare. Astfel s-ar realiza o decongestionare semnificativă a spitalelor și secțiilor ATI.
3. Testarea masivă, anchete epidemiologice rapide și complete.
4. Reducerea interacțiunilor publice, fără oprirea activității economice, prin decalarea programelor de lucru pentru marii angajatori, inclusiv cei de stat și telemuncă, oriunde este posibil.
5. Restricționarea totală, pe o perioadă limitată, a oricăror evenimente cu număr mare de persoane;
6. Instituirea carantinei punctuale, acolo unde e posibil social si economic.

Este vital să fie ridicată presiunea de pe spitale și secțiile ATI. Acest lucru se poate face rapid, în câteva zile, prin aplicarea consecventă și rapidă a acestui set minimal de măsuri. Deci, este nevoie de testare, este nevoie de medicamente pentru bolnavii COVID, este nevoie de încredere în măsuri pentru a crește gradul de conformare voluntară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here