Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre modificarea legislației în sensul instituirii numirii politice pentru prefecţi. Liderul PSD a precizat că aceasta este o variantă la care este posibil ca actualul Guvern să ajungă, motivând că actuala stare de fapt este una „ipocrită”. Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, admite că s-ar putea schimba legislaţia astfel încât prefecţii să fie numiţi politic, respectiv să fie membri de partid.

Avertismentul lui Dragnea este de fapt o dorință a acestuia care se va materializa în curând, astfel că toți prefecții numiți de Dacian Cioloș vor fi schimbați cu oameni de la PSD sau ALDE. În Argeș, cele mai mari șanse de a ajunge prefect numit politic le poate avea un membru PSD sau ALDE. Astfel, în cărți, ar putea fi Tudor Pendiuc, Emilian Dragnea sau Mihai Oprescu. Nu este exclus însă exclus să apară și alte surprize.

Iată și declarația liderului PSD, Liviu Dragnea: ”După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum şi în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administraţiei locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcţionari publici, dar de fapt sunt puşi politic”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă doreşte să schimbe legislaţia ca prefecţii să fie numiţi politic, să fie membri de partid.

 

 

Comments

comments