Cristian Popescu Piedone, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

sursa foto: republica.ro

Sentinţă definitivă în dosarul Colectiv. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, definitiv, condamnarea patronilor clubului Colectiv, dar şi a primarului Cristian Popescu Piedone. Actualul edil al Sectorului 5 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, joi, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Primarul este acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței de judecată este definitivă, astfel că, după predarea și derularea procedurilor, politicianul va fi încarcerat în penitenciar. Acesta a primit interdicție de a fi ales ori a ocupa orice funcție publică timp de cinci ani.

Cea mai mare pedeapsă – 11 ani și 8 luni a primit unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu.

Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Înstanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare.

Totodată, instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior, potrivit digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here