Cristian Gentea, primarul Piteștiului: Împreună, astăzi, 9 mai 2022, maturi și tineri, transmitem un mesaj profund tuturor cetățenilor familiei europene!

Semnificația triplă a sărbătorii de astăzi – proclamarea Independenței de stat, victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei – capătă, în contextul european actual, o dimensiune tușată de provocările de la granița de est, ce reconfirmă relevanța proiectului european pentru „națiunile libere și independente”!
Testul pe care îl avem de trecut, după pandemia distrugătoare, este, de această dată, din păcate, unul cu precedente: coeziune și solidaritate în fața conflictelor globale, care nu aduc decât suferință.
Mai mult ca oricând, nu trebuie să uităm că se împlinesc astăzi 145 de ani de când moștenim România independentă și 77 de ani de când Coaliția a învins conflagrația pe continentul european!
Felicit Universitatea din Pitești pentru manifestările coordonate și, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de învățământ universitar de calitate, urez studenților și profesorilor, mulți ani!
La mulți ani, români!
La mulți ani familiei europene!
Cristian Gentea, primarul orașului Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here