Cristian Gentea, primarul ales al Piteştiului, anunţă facilităţi pentru domeniul HORECA. Consiliul Local a aprobat scutiri de taxe. Cristian Gentea, primarul al Piteştiului, a anunțat că, în ultima şedinţă a vechiului Consiliul Local, a fost aprobată o hotârăre pentru aprobarea unor facilități privind plata taxei anuale datorată de operatorii din HORECA, aşa cum a promis în campanie.

“Pas legislativ final în ședința Consiliului Local al municipiului Pitești, întrunită astăzi, 26 octombrie 2020! Am susținut, conform angajamentelor asumate către industria HoReCa din Pitești și s-a votat o facilitate indispensabilă după această perioadă cruntă, în care activitățile economice au fost drastic afectate.

Conform deciziei de astăzi, taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației vizând desfășurarea activității datorată de reprezentanții industriei HoReCa din Pitești a fost cu redusă cu un procent de 20%, în vreme ce scandența aferentă acestei taxe s-a decalat până la sfârșitul lunii martie a anului viitor.

Facilitatea impactează activitățile desfășurate conform codurilor CAEN: 561 – Restaurante, 563 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932 – Alte activități recreative și distractive.

Este important ca administrația să rămână permanent conectată la evoluția mediului privat care susține economia urbană și să acționeze ca un partener de bună credință al operatorilor economici, în orice împrejurare!” a scris Cristian Gentea pe contul său de Facebook.

Deşi măsura se impune, ca o mână de ajutor acordată operatorilor economici din acest domeniu, în această perioadă cu numeroase restricţii.

Însă, nu toţi consilierii locali au fost iniţial de acord cu adoptarea acestei măsuri! În proiectul propus inițial, vechiul legislativ omisese angajamentele asumate, fiind avansată o variantă fără respectivele înlesniri. Însă, noul primar ales a reuşit să îi convingă pe cei care susțineau că o astfel de măsură diminuează bugetul local că, fără acest spriijin, industria HoReCa piteșteană este la un pas de faliment. Iar acest lucru are consecinţe sociale și economice mult mai drastice decât scăderea temporară a veniturilor municipalităţii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI