Cristian Gentea: ”Guvernul de dreapta ne-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!”

0
35

Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș, primar al municipiului Pitești:Guvernul de dreapta ne-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!

Pentru a obține un plus de 4 miliarde de euro la PIB-ul național, guvernarea de dreapta s-a împrumutat cu 58 de miliarde de euro. Așadar, este o creștere prin îndatorare, nu prin măsuri de stimulare a economiei și performanță! Așa se face că datoria publică a crescut, ca pondere în PIB, de la 35% în septembrie 2019, la aproape 50% în prezent.

Și cum orice dezastru este îmbrăcat într-o minciună poleită cu frânturi de informații parțial adevărate pentru a fi credibilă, guvernul ne aruncă în față cifre și statistice necorelate!
Institutul Național de Statistică raportează în al doilea trimestru din 2021 o creștere economică de 13%, raportându-se la aceeași perioadă a anului trecut, când aproape toată economia a fost paralizată de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus!
În realitate, economia a crescut cu doar 1,9 puncte procentuale față de nivelul la care era înainte de venirea pandemiei!

Iar pentru acest rezultat mai mult decât modest, Guvernele Orban și Cîțu s-au împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!

De fapt, România s-a aflat într-o recesiune profundă în timpul guvernelor Orban și Cîțu, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive, respectiv în trimestrele II, III și IV din 2020 și în trimestrul I din 2021.

Dincolo de cifre și statistici, se simte aproape în fiecare casă, pentru majoritatea cetățenilor: nivelul de trai s-a deteriorat pe fondul inflației galopante!

Sărăcirea românilor va continua în lunile următoare, în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică.
Unde sunt reziștii, cei care luptau pentru adevăr, pentru bunăstarea copiilor și o țară fără penali și mincinoși?…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here