Criminalul din Bascov, „martor” la propriile crime! Și-a scris într-un jurnal tot scenariul atrocităților

Bărbatul din Bascov cu probleme psihice care şi-a omorât marți toată familia, părinţii, fratele, sora și  nepoata a fost arestat pentru 30 de zile!

Anchetatorii au rămas șocați de modul cum acesta a povestit despre crimele comise și de faptul că au găsit într-un jurnal un adevărat „scenariu”, scris chiar de criminal, care a detaliat cu mult înainte cum își va omorî familia. Totuși, aceștia nu au găsit încă un motiv concret pentru care  omul a decis să își lichideze toți membrii familiei.

„Plănuia demult acest lucru. Şi modul în care a fost descrisă săvârșirea faptelor denotă o planificare minuțioasă cu măsuri de precauție, în asfel încât să nu existe niciun impediment”, spune Laurenţiu Palaghia, procuror.

Dat fiind diagnosticul de care suferea, pare că n-ar fi avut discernământ. Totuşi, crima a fost cu premeditare. A pus totul la punct minuţios. Bărbatul a răspuns tuturor întrebărilor în faţa anchetatorilor.

„A trecut un timp rezonabil, 8 ore, 6 ore, cel puţin. Autopsia a scos în evidenţă traumatisme cranio-cerebrale şi cervicale la toţi cei cinci. Deci acelaşi mod de operare pentru fiecare victimă”, a declarat dr. Dan Manu, Serviciul de Medicină Legală. După ce şi-a omorât sora, nepoata, părinţii şi fratele, bărbatul de 53 de ani a încercat să fugă. A fost găsit de autorităţi cu ajutorul vecinilor, imobilizat şi dus în arest, iar asupra lui au fost găsite două spray-uri cu piper.  Momentan, nu se ştie dacă le-a folosit. Se presupune că ar fi folosit substanţe pentru a-i adormi însă, acest lucru va reieşi abia în urma analizelor.
Potrivit procurorului de caz, în faţa anchetatorilor criminalul s-a comportat de parcă ar fi fost martor, nu inculpat. „A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns”, a spus Laurenţiu Palaghia. Cu toate acestea, el a încercat să se ascundă în spatele bolii, prin unele declarații.  ”Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumătate de pastilă aseară”, a declarat criminalul în faţa instanţei, potrivit unor surse.
Bărbatul să fie consultat de medicii psihiatri, dar şi evaluat din punct de vedere comportamental de psihologi şi legişti. După decizia arestare, acesta va fi dus la Penitenciarul-spital Mioveni.
Bărbatul a fost evaluat în 2004 de o comisie specială pentru persoanele cu handicap. A dobândit atunci certificat de gradul 2 şi nu necesita să fie asistat, au precizat reprezentanții Primăriei Bascov.
El era tratat de binecunoscutul medic psihiatru Eugen Smeureanu, beneficia de tratament de ultimă generație și părea că reacționează extrem de bine la acesta. Nici familia și nici medicii nu au cerut reevaluarea lui pentru că era un om liniştit și nu făcea nici un fel de probleme. Se pare însă că de ceva vreme nu își mai lua corespunzător pastilele. „Familia era destul de mulțumită că poată să stea acasă, că poate să coabiteze toată familia. Şi pentru a fost un mare mister întâmplarea asta de acum. Pentru mine este inexplicabilă”, spune Eugen Smeureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here