Criminalul din Bascov care și-a ucis toată familia, condamnat definitiv la închisoare pe viață!

Viorel Lețcan, criminalul de la Bascov care și-a ucis cu sânge rece fratele, mama, tatăl, sora și nepoata de numai cinci ani a încercat o ultimă cale de atac pentru a obține reducerea sentinței sau chiar a ieși din închisoare.

El a atacat cu recurs decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeș prin care a fost condamnat la închisoare pe viață, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Pitești. Aceștia însă au menținut decizia Tribunalului.

Ancheta a arătat că a premeditat fapta iar judecătorii au decis că este suficient de lucid pentru a merge la închisoare. La expertiza psihiatrică s-a stabilit că a avut discernământ când și-a omorât familia.

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Letcan Viorel, aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 4/MF din 10 Martie 2023, pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 5748/109/2022.

În temeiul disp. art.424 alin.3 Cod procedură penală deduce în continuare perioada executată în arest preventiv de la data pronunţării sentinţei primei instanţe la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul – inculpat la 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

În temeiul art.275 alin. 6 Cod de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 942 de lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 21 iunie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia magistraților.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a comis crimele în vara anului 2022. Atunci și-a ucis mama, tatăl, fratele, sora și nepoata. Singurul care a scăpat de furia lui a fost cumnatul pentru că nu era acasă. Sora sa era asistentă medicală la Spitalul Militar iar cumnatul – angajat la Resurse umane, în aceeași unitate.

După oribilele fapte, criminalul a fugit în pădure dar a fost găsit de forțele de ordine. Acasă, lângă victime, au fost descoperite o serie de caiete-jurnal în care își notase exact planul crimelor, ordinea victimelor și planul de fugă.

Acum, el va rămâne într-un penitenciar de maximă siguranță, unde este obligat să urmeze și tratament psihiatric.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.