Creștere uriașă a incendiilor de vegetație în Argeș. În perioada 1 ianuarie – 24 martie 2019, pompierii Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș (inclusiv SVSU/SPSU/SPSU-SC) au fost solicitați pentru a interveni la 365 incendii de vegetaţie (în medie 4,4/zi), în creștere cu 575% faţă de trimestrul I 2018, când s-au produs 54 incendii de vegetaţie.

În urma celor 365 incendii, au fost afectate cca. 587 ha vegetaţie (mărăciniş, lăstăriş), în 83 de localităţi, acestea producându-se în principal în localitățile Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Pitești, Mihăești, Bradu, Băiculești, Căteasca și Câmpulung.

Potrivit ISU Argeș, în majoritatea cazurilor, aceste incendii de vegetaţie au fost provocate de folosirea focului deschis, de către cetăţeni, pentru igienizarea terenurilor agricole sau păşunilor de vegetaţie uscată, fără respectarea prevederilor legale prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Avându-se în vedere numărul mare de incendii de vegetație uscată, Inspecția de Prevenire a executat un număr de 10 controale, în cadrul cărora au fost aplicate 6 avertismente și 7 amenzi, în cuantum de 10.500 lei.

Comments

comments