Creşte numărul de cadre didactice şi elevi infectaţi cu COVID-19

0
1228

Creşte numărul de cadre didactice şi elevi infectaţi cu COVID-19. Creşte numărul cadrelor didactice şi al elevilor depistaţi cu COVID-19 la o săptămână de la începerea anului şcolar.

În Judeţul Vâlcea au apărut primele cazuri de infectare în rândul elevilor. Este vorba despre patru copii din trei unităţi şcolare.

În judeţul Timiş, încă două unităţi trec la scenariul roşu: Liceul Teoretic „Grigore Moisil” şi Şcoala Generală Bencecu de Sus, în timp ce elevii din localitatea Parţa trec la scenariul hibrid. Potrivit Inspectoratului Şcolar Timiş, ieri erau internaţi în spital şase elevi şi şase profesori, care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2.

Încă două licee şi o şcoală din Arad au trecut în online. Liceul Teoretic Pâncota a intrat în scenariul roșu după ce a fost testat pozitiv un profesor. La Liceul Teoretic Sebiș au trecut în scenariul roșu trei clase și patru grupe din patru clase, infectat fiind tot un profesor, iar la şcoala gimnazială ”Adam Muller Guttenbrun” din Zăbrani, o grupă de preșcolari a fost trimisă acasă după ce a fost confirmat pozitiv un elev. În județ mai sunt închise școala din comuna Zădăreni, Liceul Sever Bocu din Lipova și Școala Aron Cotruș. La Liceul Economic este suspendată o clasă, iar la Liceul Maghiar ”Csiky Gergel”, două, transmite realitateadearad.net.

Şi în judeţul Suceava creşte numărul angajaţilor din învăţământ confirmaţi cu COVID-19. Sunt 49 de cadre didactice şi opt angajaţi din rândul personalului nedidactic şi auxiliar. În ultimele zile au fost confirmate îmbolnăvirile mai multor cadre didactice de la unităţi şcolare din Siret, Suceava, Obcini, Gura Humorului şi Fălticeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here