Numărul deceselor provocate de gripă crește alarmant. Autorităţile au anunţat numai astăzi cinci decese, după ce ieri fuseseră înregistrate alte patru. Numărul românilor care au fost răpuşi de boală a ajuns astfel la 27, conform ultimei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Două spitale din București sunt în continuare în carantină din cauza gripei: Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş şi Spitalul Victor Babeş.

Ministrul sănătăţii spune însă că nu se poate vorbi de o epidemie şi că sezonul s-ar putea prelungi până spre luna aprilie.

„€Este mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut, anul trecut au fost 21 de decese. În acest moment nu (putem declara epidemie, n.r.), e un sezon de gripă cu o circulație mai intensă a virusului gripal”  a declarat Sorina Pintea.

Așadar, astăzi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat confirmarea virusului gripal la alţi patru pacienţi care au decedat.

Trei dintre pacienţi au avut virus gripal de tip B – o femeie de 63 de ani din judeţul Mureş, o femeie de 72 de ani din Iaşi şi un bărbat de 72 de ani din Ilfov –・toţi având boli cronice şi nefiind vaccinaţi antigripal.

Femeia din Mureş a murit în cursul zilei de luni, în timp ce celelalte două decese s-au înregistrat la începutul lunii februarie.

De asemenea, s-a confirmat virus gripal de tip A, pandemic, la un bărbat de 77 de ani din judeţul Bihor, decedat în 10 februarie. De asemenea, pacientul nu fusese vaccinat şi suferea de diferite boli cronice.

Comments

comments