Cresc cazurile de gripă! 16 copii din Argeș, confirmați cu virusul gripal

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș transmite că până în prezent în județul nostru s-au confirmat 16 cazuri de gripă, toate cu virusul gripal B, cu 11 cazuri în plus față de săptămâna trecută. Toți pacienții sunt copii cu vârste de la 2 ani la 14 ani, nevaccinați antigripal.

”Menționăm că din totalul de 46.930 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătății pentru judetul Argeș, au fost folosite până la această dată pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc 32.142 doze”, transmit reprezentanții DSP Argeș.

Se recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
– evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
– evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
– purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
– consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
– izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
– igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
– vaccinarea antigripală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here