Cresc alocațiile! Copiii care vor primi aproape 1.000 de lei de la stat

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocaţia lunară a copiilor aflaţi în plasament s-ar putea mări și ar putea ajunge la aproape 1.000 de lei.

Potrivit proiectului de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocația lunară de plasament va fi de 950 de lei. În prezent, aceasta este 631 de lei.

Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, alocația lunară de plasament este acordată fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela.

Banii se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere – încălzire, apă caldă, energie electrică.

Proiectul de OUG trebuie să fie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul oficial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here