RomanitaDeşi acum patru ani era hotărâtă să facă din livada de la Muşăteşti un brand bio de produse naturiste, de magiunuri, sucuri de fructe şi piureuri pentru bebeluşi, celebra creatoare de modă Romaniţa Iovan pare a-şi fi abandonat proiectul.
Fosta soţie a pilotului Adrian Iovan a cumpărat terenul de la Muşăteşti încă din 2010 şi, după ce primii doi ani de zile au fost pierduţi din cauza organizării, iar, mai apoi, a intemperiilor, avea în plan ca în 2012 să scoată prima producţie de produse bio. Romaniţa Iovan spunea atunci că ideea investiţiei de la Muşăteşti i-a venit spontan: „Am ajuns în acea zonă rurală şi am văzut că are şi potenţial turistic, şi potenţial agricol. Acele plantaţii de pruni şi meri nu au mai fost tratate chimic de ani buni, deci e mediul propice pentru a face agricultură bio. Ne-am propus să construim şi sere de legume, din fructe să facem magiun, sucuri, compoturi şi apoi să livram, la domiciliul clienţilor, coşuri cu aceste delicatese. Mai mult ca sigur produsele vor purta numele meu“.
Între timp însă, multele nenorociri abătute asupra sa – mai ales moartea tragică a lui Adrian Iovan în accidentul aviatic de astă-iarnă din Apuseni – au făcut ca planurile sale să se schimbe. Nici măcar în această primăvară, când ar fi trebuit să se ocupe serios de livadă, dacă ar fi vrut să pună, totuşi, pe picioare proiectul, Romaniţa Iovan nu a făcut nimic, terenul fiind lăsat în paragină.
„Cred că nu se va mai ocupa de nimic, fiindcă nu a făcut niciun demers. Are vreo 7.000 de metri pătraţi, trecuţi pe numele unei firme de-a dumneaei, dar pomii de acolo, chiar dacă nu au mai fost stropiţi, nu prea mai sunt buni din cauza vechimii. Au peste 50 de ani, ultimele plantări au fost făcute prin anii ‘60! Iar acum, cu ploile astea, terenul a avut de suferit serios, e mult de muncă în livadă. În plus, dacă ar fi vrut să înceapă ceva nou, ar fi trebuit să ne ceară şi nouă, la Primărie, ceva aprobări, dar doamna Iovan nu a făcut niciun demers!“, ne-a declarat primarul din Muşăteşti, Mircea Păuna.
Romaniţa Iovan nu a uitat însă să plătească impozitul pe terenul respectiv. Pentru că este unul extravilan, ea nu are de plată decât… 28 de lei pe an! O sumă pe care ar fi putut să o treacă lesne cu vederea, dat fiind că e infimă, în comparaţie cu averea sa, Romaniţa fiind considerată una dintre cele mai bogate femei din România. Însă, după cum se vede, este şi o femeie ordonată şi organizată, ce nu lasă la voia întâmplării nici măcar detalii insignifiante.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI