Iarna a apărut în mai multe zone ale țării, iar în anumite regiuni a început să ningă, punând în dificultate șoferii. Primii fulgi de zăpadă i-au alertat şi pe şoferii argeşeni care au luat cu asalt atelierele de vulcanizare, unde stau ore întregi la coadă ca să-şi monteze cauciucurile de iarnă.

La unele vulcanizări din Piteşti coada este atât de mare încât se oferă bonuri de ordine. Pentru a face faţă numărului mare de solicitări, unele ateliere auto din Piteşti îşi vor prelungi programul de lucru până după miezul nopţii.

Costul montajului este cuprins între 50 şi 100 de lei, însă sumele pot creşte în funcţie de mărimea cauciucurilor, service sau vulcanizare. Totodată, este cunoscut faptul că preţurile au tentinţa să crească puternic cu prima zăpadă, urmând să mai scadă în săptămânile următoare.

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 1305 și 2.900 de lei (reamintim că punctul de amendă s-a majorat la 145 de lei, de la 1 februarie 2018).

Comments

comments