COVID! Revin restricţiile. Masca redevine obligatorie momentan în spitale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că măştile de protecţie vor fi folosite în spitale pentru a preîntâmpina răspândirea infecţiilor nosocomiale. Purtarea măştii de protecţie în interiorul unităţilor medicale este inclusă în legislaţia privitoare la protecţia pacienţilor în spitale. De aceea, Alexandru Rafila i-a informat pe reprezentanţii direcţiilor de sănătate că trebuie să aplice prevederea, potrivit romaniatv.net

„Dvs. vă gândiți la festivaluri, eu mă gândesc la concediile obișnuite. Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă. De asemenea, în perioada următoare vor fi informaţi despre acest lucru şi managerii spitalelor din ţară. Este vorba despre „utilizarea măştii în interiorul spitalelor pentru preîntâmpinarea răspândirii nosocomialelor”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că peste 7700 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creştere de aproximativ 80% a numărului de cazuri faţă de finalul lunii mai şi începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menţine, din fericire, unul scăzut. Un val sau „mini-val” al pandemiei este aşteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here