COVID. Record de infectări. Masca va redeveni obligatorie

Alexandru Rafila a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei în ţara noastră. Ministrul Sănătăţii a anunţat dacă masca va redeveni obligatorie, după ce marţi a fost atins un nou record de infectări, potrivit romaniatv.net

Marţi, 26 iulie, au fost raportate peste 12.000 de noi infectări. Ministrul Sănătăţii a anunţat ce măsuri vor fi luate de autorităţi, printre acestea și obligativitatea purtării măștii de protecție. „Trebuie o legislatie speciala pentru o astfel de masura. Noi, ca si Minister al Sanatatii, nu putem sa impunem asa ceva. Cred ca o participare voluntară la protectie individuala si colectiva a populatiei este mai eficienta decat impunerea unor masuri obligatorii. Masca utilizata incorect, o masca care nu acopera nasul nu protejeaza”, explicat ministrul.

Contacții pot ieși din casă: „In mod evident, daca pacientul este simptomatic si infectat trebuie sa stea in izolare, la domiciliu, asa cum este normal pentru o boala infectioasa. 5 zile se recomanda sa stai in izolare. Pacientii care nu sunt vaccinati au recomadare de 7 zile. Contactii pot sa iasa din casa”,a declarat Alexandru Rafila la România Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here