COVID în România. Vine valul 6. A explodat numărul cazurilor

Un nou val de infectări cu COVID-19 în România. În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut de la 200-250 la 4.000. Medicii recomandă românilor să fie prudenţi şi să poarte mască de protecţie în spaţiile închise şi aglomerate.

”Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor. Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai.

Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună.

Punctual la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație. Sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Deşi numărul infectărilor este destul de mare, în acest moment nu putem vorbi despre cazuri severe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here