Cotimanis, încă 2 luni interimar la Teatrul Davila. Consiliul Județean pregătește concurs de director

Cotimanis, încă 2 luni interimar la Teatrul Davila. Consiliul Județean pregătește concurs de director. Conflictul dintre  Bebe Cotimanis, manager al Teatrului Davila de un an de zile, și noua conducere a Consiliului Județean Argeș, respectiv Ion Mânzână și Adrian Bughiu, a fost pus pe pauză, temporar, prin prelungirea contractului de interimar al  binecunoscutul actor pentru următoarele 60 de zile. Timp în care va fi organizat, în condiții de transparență totală, un concurs pentru post, după cum au promis cei de la CJ.

Bebe Cotimanis îi are de partea sa pe angajații teatrului, care își doresc să îl aibă în continuare manager, și care i-au luat apărarea în fața observațiilor celor de la consiliu, care au avut să îi facă reprosșuri legate de management, nu de actul artistic. În favoarea acestuia a fost inițaită și o petiție online, pe care au semnat-o, culmea, atât Adrian Bughiu cât și Ion Mînzână.

 

Actuala conducere a CJ îi reproșează însă acestuia că bugetul executat de instituție anul trecut a fost unul mult prea mare, de circa 137 de miliarde de lei vechi, dintre care 65% cheltuieli de personal, în condițiile în care, din cauza pandemiei, activitatea a fost una extrem de redusă. De asemenea, au mai spus autoritățile județene, cererile pentru anul 2021 sunt extrem de mari și nejustificate, în condițiile în care pandemia continuă și CJ mai are de finanțat alte câteva zeci de de instituții de cultură dar și sistemul sanitar, cel mai mare din țară finanțat de un județ.

Ce a promis însă Ion Mânzână, preșdintele CJ, este că toată lumea își va lua salariile și nu vor fi făcute nici un fel de disponibilizări în rândul angajaților. Asta, cu condiția ca și ei să îi respecte obligațiile legate de contracte, prezența la serviciu și munca efectivă în teatru.

În aceste condiții, Bebe Cotimanis a promis și el că la Davila se va juca în continuare, foarte mult și foarte bine, cu bani mai puțini, atât cât se vor putea aloca din bugetul județean.

În ce privește dorința de a candida la viitorul concurs pe post, Cotimanis a evitat să ofere un răspuns final.

Întreaga discuție s-a purtat azi în sala mare a treatrului, în prezența angajaților și conducerii și a fost presărată cu o serie întreagă de ironii și apropouri, însă, finalul a fost unul acceptat de toate părțile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here